Çocuk yaşta babasını kaybeden Güler, ev geçimini sağlamak için hem ilkokula devam etti hem de çeşitli işlerde çalışarak ailesine destek oldu. Yıllar içinde mobilya sektöründe usta olan Güler, evlendi ve iki oğul bir kız babası oldu. Ancak 24 Ocak 2018'de, ilk eşinin sabah işe giderken evden ayrıldığını ve bir daha geri dönmediğini belirterek, "Eşimin cesedini 4 gün sonra sahil kenarında bulduk. Yapılan araştırmalar ve soruşturmalar sonuçsuz kaldı. Mahkemenin takipsizlik kararı vermesi bizi derinden yaraladı. Eşim, faili meçhul bir kadın cinayetine kurban gitti" dedi.

"ESKİŞEHİR'DE YENİ BİR YAŞAM KURUYORUZ"

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy Samsun'a Gitti Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy Samsun'a Gitti

Depremler sonrası ailesiyle birlikte Eskişehir'e taşındığını dile getiren Güler, şunları söyledi: "Eskişehir'e yerleştik ve bir ev bulduk. Eşyalarımız olmadığı için Büyükşehir ve Odunpazarı belediyeleri bize eşya yardımında bulundu. Yaklaşık 6 ay boyunca kaymakamlık ve belediyelerin yardımlarıyla ayakta kalmaya çalıştık. Yaş sınırlaması nedeniyle kendi mesleğim olan mobilya sektöründe iş bulamadım. Durumumu CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar'a ilettim. 4 çocuklu bir anne olarak artık dayanacak gücüm kalmadığını belirttim. Bize yardımcı oldular. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt bana iş imkanı sundu. Çin atasözünde dediği gibi, 'Bana balık verme, balık tutmayı öğret'. Bize kadar yardım edebilirlerdi. Şimdi kendi emeğimle çalışarak ailemin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum. Sokakları, caddeleri temizliyorum. Eskişehir'de ailemle birlikte ikinci baharı yaşıyorum."

Taha Güler, Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yöneticilerinin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızdan ellerini taşın altına koymalarını rica ediyoruz. Bizim görevimiz çevreyi temiz tutmak ama vatandaşlarımız da yere atılmaması gerekenleri poşete koyup çöp kutusuna atabilirler" dedi.