Daha önce askerlik şubesi olarak kullanılan 1 nolu binanın, 2021 ve 2022 yıllarında ilçe belediyesine süresiz olarak tahsis edildiğini belirten Dökmeci, bu binanın hukuka aykırı şekilde Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini vurguladı.

Eskişehir’de Narkotik'ten Yasaklı Madde Tacirlerine Operasyon Eskişehir’de Narkotik'ten Yasaklı Madde Tacirlerine Operasyon

Başkan Dökmeci, göreve geldikleri günden itibaren bu tahsisin durdurulması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptıklarını ancak müdürlüğün kendilerini mahkemeye vermeyi tercih ettiğini ifade etti.

Başkan Dökmeci Çocuklar Için Kültür Merkezi Olarak Hayata Geçirilmek Istenen Binanın Kapısının Kilitlendiğini Belirtti

Temmuz 2024'te Sivrihisar Belediye Meclisi tarafından alınan yürütmeyi durdurma kararının mahkeme tarafından reddedildiğini söyleyen Dökmeci, “Mahkeme tarafından tahliye işlemlerinin yürütmeyi durdurma kararı tarafımıza iletildi. Bu karara itirazımızı hukuk müşavirliğimiz aracılığıyla gerçekleştirdik” dedi.

2 nolu binanın tahsisinin hala belediye bünyesinde olduğunu kaydeden Dökmeci, bu binada çocuk tiyatroları, kültür merkezleri ve sinema etkinlikleri gibi faaliyetler gerçekleştirmeyi planladıklarını ancak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü tarafından bu binanın kapısının kilitlendiğini ve gasp edildiğini ifade etti. 

“Tüm Hemşehrilerimizin Haklarını Sonuna Kadar Savunacağım”

Dökmeci, “Buradan tüm hemşehrilerime tekrar hatırlatmak istiyorum ki, ben Habil Dökmeci olarak Sivrihisar'ın merkez ve kırsal mahallelerinde yaşayan tüm hemşehrilerimizin belediye başkanıyım ve onların haklarını sonuna kadar savunacağım” dedi.

Restorasyonu tamamlanan tarihi binanın elektrik aboneliğinin yapılmadığını ve kaçak elektrik kullanıldığını da belirten Dökmeci, “Son bir hafta içinde abonelik işlemlerinin gerçekleştirildiğini , Projelerin tekrar kontrol edilmesi gerektiğini ilgili dairelerden talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Dökmeci Binanın Enerji Kablolarının Dışarıda Olması Ve Faaliyetlerin Durdurulduğuna Dikkat Çekti

Başkan Dökmeci, ayrıca gençlere yönelik önemli projelerden de bahsetti. “İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz kurslar vermeyi hedefliyoruz. Çocukların ders görebileceği akıl-zeka oyunları gibi kurslar açarak, onların ileriki hayatlarında daha faydalı olmalarını sağlamak istiyoruz” diye ekledi.

Sivrihisar halkına yönelik projeleri ve hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Dökmeci, ilçenin geleceği için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.