Gelişimsel Pediatrinin , çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlık alanının bir yan dalı olup, çocukların gelişim biliminin üretimi ve aktarımını amaçlayan bir alan  olduğunu aktaran Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Son 40 yılda, çocuk ölümlerinin ve çocukluk çağı hastalıklarının azalmasıyla bu bilim dalı, çocuk sağlığını etkileyen sosyal olaylar ve sorunları ele alarak büyük bir önem kazandığını vurguladı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, gelişimsel pediatri üzerine önemli açıklamalarda bulundu; çocuk sağlığı açısından öneminin kritik olsuğunun altını çizdi.

Gelişimsel Pediatri bilim dalının önemi, çocuk gelişimindeki sorunların önlenebilir ve erken tanı ile tedavi edilebilir olması nedeniyle artıyor. Bu alan çocukların ve geniş anlamda toplumun yaşam kalitesini artırma, yaşam boyu karşılaşabilecekleri zorlukları azaltma ve başarı şanslarını yükseltme amacı taşıyor. Ayrıca, okul öncesinde çocukları izleyen tek sağlık sistemi olması sebebiyle, çocuk sağlığı açısından kritik bir rol üstleniyor.

Bildirici'nin açıklamaları kapsamında gelişimsel Pediatrinin temel amaçları arasında gelişimsel zorlukları erken tanıma, bireysel gelişim planları oluşturma ve ailelere destek vermektir. Kapsadığı alanlar ise fiziksel gelişim, bilişsel gelişim, dil ve konuşma gelişimi, sosyal ve duygusal gelişim ve davranışsal değerlendirmeyi içerir.

Eskişehirspor'un Evinde İlk Maç: Hedef Galibiyet! Eskişehirspor'un Evinde İlk Maç: Hedef Galibiyet!

Gelişimsel Pediatri uygulamaları arasında gelişimsel tarama ve değerlendirme araçları, multidisipliner yaklaşımlar ve erken müdahale programları yer alır. Ebeveynler, Gelişimsel Pediatri konusunda destek almak için Eskişehir Şehir Hastanesi Gelişimsel Pediatri Polikliniği'ne başvurabilir. Poliklinik, hafta içi her gün 08:30-16:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.