Fenomen Yunus Hoca, gerçek ismiyle Yunus O. sosyal medyada otostop çekerek Türkiye’yi dolaştığı görüntüleri yayınlıyordu. Depremde nişanlısını kaybettiğini ve bunun sonucunda öğretmenliği bırakarak Türkiye’yi dolaşmaya başladığını söyleyen Yunus Hoca, yakınlık kurduğu kadınlardan yatırım vaadiyle para alıyordu. 

Tokat’ta yaşayan H.B., Yunus Hoca olarak tanıdığı kişiye sosyal medya uygulamasından mesaj gönderdi ve konuşmaya başladı. Yunus O., H.B.’den 250 bin lira istedi ve 1 gün sonra 500 bin lira olarak geri göndereceğini söyledi.  Sahte bir dekont göstererek H.B.’nin güvenini kazandı.

24 saatlik beklemenin ardından dolandırıldığını anlayan H.B. savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Antalya'da Tek Yumrukla Hayatından Oldu Antalya'da Tek Yumrukla Hayatından Oldu

Daha sonra dekonttaki ismi araştıran H.B., kendisi gibi dolandırılan Z.Y.’ye ulaştı. Onun da benzer şekilde Yunus O.’ya para gönderdiğini ve geri alamadığını öğrenen H.B. ve Z.Y. kendileri gibi başka mağdurlarla da iletişime geçerek benzer vaatlerde çok sayıda kişinin dolandırıldığını öğrendi. Yunus O.’nun H.B. ve Z.Y.’ye kazanacakları miktarları söylediği görüntüler de ortaya çıktı.

Şikayetçi olan kadınların işi mahkemeye taşımasının ardından hazırlanan iddianamede Yunus O. hakkında aynı suç türünden birden fazla soruşturma dosyasının bulunduğu ortaya çıktı. Savcılık, şüphelinin bilgisayar, cep telefonu, internet vb. araçların kullanılması suretiyle haksız menfaat sağlama suçundan cezalandırılmasını talep etti.