Program, ESOGÜ Ziraat Fakültesi Ali Numan Kıraç Yerleşkesi konferans salonunda 8-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu program, Perugia (İtalya) ve Cordoba (İspanya) Üniversiteleri ile iş birliği içinde düzenlenmektedir. İlk bölümü 3-28 Haziran 2024 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen program, üç ülkeden yaklaşık 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmişti. İkinci bölüm ise İtalya ve İspanya'dan lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrenciler ile öğretim üyelerinin yanı sıra ESOGÜ Ziraat Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

ESOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Koyuncu, programla ilgili olarak, küresel ısınmanın tarım üzerindeki etkilerinin giderek arttığını ve bu nedenle sürdürülebilir tarımsal üretimin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Yerel genetik kaynakların öneminin her geçen gün arttığını belirten Prof. Dr. Koyuncu, bilimsel çalışmaların bu kaynakların korunması ve kullanımının optimize edilmesi üzerinde yoğunlaşması gerektiğini ifade etti.

Eskişehir'de Sokakta Çalışan Çocuklar İçin Vatandaşlara Uzman Desteği Eskişehir'de Sokakta Çalışan Çocuklar İçin Vatandaşlara Uzman Desteği

Programın, katılımcılara güncel tarım konularında farkındalık kazandırmanın yanı sıra bilgi ve deneyim paylaşımı imkanı sağlayacağını belirten Prof. Dr. Koyuncu, Türkiye'nin tarım alanındaki liderliğini sürdürmek için uluslararası iş birliklerinin önemine vurgu yaptı.