Odunpazarı Belediyesi, çevre temizliğini ve geri dönüşüm düzenini desteklemek amacıyla vatandaşlara yönelik ücretsiz atık toplama hizmeti sunuyor. Belediyeye bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, belirlenen günlerde tadilat atıkları ile eski ev eşyalarını vatandaşların adreslerinden alarak hem çevre kirliliğini önlemeyi hem de ilçe genelinde düzenli bir görüntü sağlamayı amaçlıyor.

Belediye yetkilileri, özellikle çevreye rastgele bırakılan büyük hacimli atıkların ciddi görüntü ve çevre kirliliği oluşturduğunu vurgulayarak, bu hizmetin vatandaşlar tarafından duyarlılıkla kullanılması çağrısında bulundu.

Tadilat Atıkları Pazartesi, Çarşamba ve Cuma Günleri Toplanıyor

Evlerinde tadilat yapan vatandaşlar için özel olarak planlanan bu hizmet kapsamında, 5 çuvala kadar olan tadilat atıkları Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri ekipler tarafından ücretsiz olarak toplanıyor. Bu çerçevede çimento torbası, kırık fayans, moloz, seramik parçaları gibi inşaat atıklarının kapı önüne bırakılması yeterli oluyor.

Yetkililer, atıkların en geç saat 19.00’dan sonra çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, belirlenen gün ve saat dışında bırakılan atıkların çevre görüntüsünü olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor.

Eski Mobilya ve Ev Eşyaları İçin Salı ve Perşembe Günleri Hizmet Veriliyor

Kullanım ömrünü tamamlamış eski mobilya, koltuk, sandalye, dolap, masa gibi büyük hacimli ev eşyaları ise Salı ve Perşembe günleri belediye ekipleri tarafından toplanıyor. Bu uygulamayla birlikte hem sokaklara bırakılan kullanılmaz durumdaki eşyaların görüntü kirliliği oluşturmasının önüne geçiliyor hem de vatandaşların bu tür eşyaları kolayca elden çıkarması sağlanıyor.

Eskişehir’de Kaçak Yapılara Geçit Yok Eskişehir’de Kaçak Yapılara Geçit Yok

Mobilya ve ev eşyalarının da diğer atıklar gibi saat 19.00’dan sonra kapı önüne bırakılması isteniyor.

Talep İçin WhatsApp Üzerinden Fotoğraf Gönderin

Toplama işleminin sağlıklı şekilde yürütülebilmesi adına vatandaşlardan önemli bir ricada bulunuluyor. Atıklarını teslim etmek isteyen vatandaşların, eşyaların veya tadilat atıklarının fotoğraflarını çekerek Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün WhatsApp hattına göndermeleri gerekiyor.

📱 WhatsApp Hattı: 0552 250 43 46

Fotoğraflarla birlikte atıkların açık adres bilgileri de paylaşılırsa, ekiplerin hızlı ve doğru şekilde yönlendirilmesi sağlanıyor. Bu uygulama hem belediye ekiplerinin zaman planlamasını kolaylaştırıyor hem de vatandaşların taleplerinin aksatılmadan karşılanmasına yardımcı oluyor.

Çevre Duyarlılığı İçin Çağrı

Odunpazarı Belediyesi, tüm vatandaşlara çevreye karşı duyarlı olmaları ve bu hizmetten aktif olarak yararlanmaları çağrısında bulundu. Yetkililer, sistemin düzenli işlemesi için belirlenen gün ve kurallara uyulmasının önemine dikkat çekerek, “Temiz bir Odunpazarı hepimizin sorumluluğu” mesajını paylaştı.

Uygulama sayesinde sokaklara rastgele bırakılan atık miktarının azaldığı, hem çevresel hem de görsel kirliliğin önüne geçildiği ifade edildi.

Odunpazarı Belediyesi Duyuru