Eskişehirli sporcularında aralarında bulunduğu 450 sporcunun katılacağı 7’li Ragbi U21 Türkiye Şampiyonası, 26-27 Ekim tarihlerinde Kayseri’de düzenlenecek. Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin ev sahipliğinde yapılacak bu dev organizasyonda, Eskişehirli sporcular da kıyasıya rekabet edecek.

Eskişehir’in Müzeleri Artık Pazartesi Günleri De Açık Eskişehir’in Müzeleri Artık Pazartesi Günleri De Açık

Türkiye Ragbi Federasyonu’nun şampiyona takviminde yer alan ve ilk kez Kayseri’de yapılacak olan 7’li Ragbi U21 Kadınlar ve Erkekler Türkiye Şampiyonası, 16 farklı şehirden gelen genç sporcuları bir araya getirecek. Eskişehir, Ankara, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Tokat illerinden gelen sporcular U21 seviyesindeki kadın ve erkek takımlarıyla Kayseri’de rekabet edecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin 1850 metre yüksekliğindeki uluslararası standartlara sahip sahalarında oynanacak maçlarda, Eskişehirli sporcular zorlu mücadelelerde boy gösterecek. Profesyonel takımlara yaz boyunca ev sahipliği yapan bu merkez, 7’li Ragbi Şampiyonası ile ülke genelinde ragbiye ilgi duyan sporseverleri bir araya getirmeyi hedefliyor.
Şampiyonanın ilk etap maçları, 26 Ekim Cumartesi günü saat 10.00-20.00 arasında gerçekleşecek. Eskişehirli sporcuların da sahne alacağı bu organizasyonda finalist takımlar 27 Ekim Pazar günü ödüllerine kavuşacak. Kazanan takımlar, 15.00’te yapılacak törende kupa ve madalyalarını alacak.