Eskişehir'den Ağrı'ya giderek burada düzenlenen iki ezan okuma yarışmasında da birinci olan 14 yaşındaki Miraç Yusuf Öztaşyonar, gelecekte imam olmayı ve camide namaz kıldırmayı hedefliyor. Öztaşyonar, "Camiyi çok severim, Allah'ın evidir. Kur'an-ı Kerim'i de çok severim, en değerli kitabımızdır" dedi.

Eskişehir’e Gelen Bakan Yerlikaya: Suç Ve Suç Odaklarıyla Mücadeleye Devam Eskişehir’e Gelen Bakan Yerlikaya: Suç Ve Suç Odaklarıyla Mücadeleye Devam

Toplam 26 öğrencinin katıldığı yarışmalarda her iki kategoride de birinci olarak 2 plaket ve 2 başarı belgesi kazanan Miraç Yusuf Öztaşyonar, elde ettiği sonuçtan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Eskişehir'i temsilen katıldığı yarışmalarda, Ağrı'nın Tutak ve Eleşkirt ilçelerinde birinci olmayı başardı.

Öztaşyonar, "Ezan okuma yarışmalarında 1'incilik gösterdim. Ağrı'da Tutak ve Eleşkirt ilçelerinde birinci oldum. Yarışmalar Ağrı genelinde yapıldı ve her ikisinde de birinci oldum. Toplam 2 plaket ve 2 başarı belgesi aldım. Ağrı'ya ezan yarışmalarına katılmak amacıyla gittim. Yarışmalarda ezanı okuduk, ardından derecelendirildik ve birinci oldum. Her okuldan toplam 26 öğrenci katıldı ve Eskişehir'i temsil ettim," diye konuştu.

Gelecekte imam olma arzusunu vurgulayan Öztaşyonar, camide zaman geçirmeyi ve namaz kıldırmayı çok sevdiğini ifade etti. Yaşıtlarına yaz Kur'an kurslarına gitmelerini tavsiye eden Öztaşyonar, "Orada Kur'an-ı Kerim'i öğrenip hafız olabilmeleri için çaba göstermelerini öneririm. Kur'an'ı hatim etsinler ve güzel bir ortamda eğitim alsınlar. Hocalarımız Kur'an okutuyor ve Elif Ba'yı bitirenleri Kur'an'a geçiriyor. Kur'an'dan sonra 5 defa daha hatim ettiriyor ve sonra hafızlığa geçiyorlar," dedi. Öztaşyonar, bundan sonraki yarışmalara da aynı azimle devam edeceğini belirtti.