Eskişehir Emniyetinden Başarılı Çalışma Eskişehir Emniyetinden Başarılı Çalışma

Eskişehir'de antikacılık yapan Hakan Akın, elindeki 1900 ila 1930'lu yıllara ait fotoğraflarla şehrin geçmişine dair nostaljik bir koleksiyon oluşturuyor. Uzun yıllardır bu işle uğraşan Akın, eski evlerden taşınan ve vefat edenlerin yakınları tarafından getirilen fotoğraflarla Eskişehir'in tarihini yeniden canlandırıyor. Kentin merkezi noktalarını da içeren bu fotoğraflar, müşterilerinde büyük ilgi uyandırıyor.

"Eskişehir'in siyah beyaz olarak en eski diyebileceğimiz türden fotoğrafları elimizde bulunuyor," diyen Hakan Akın, koleksiyonlarında şu anda 40-50 adet fotoğraf bulunduğunu ve bu sayıyı artırmak için çaba sarf ettiklerini belirtiyor. Fotoğraflar genellikle eski evlerden ve ailelerden geliyor ve Odunpazarı, Porsuk ve Köprübaşı gibi Eskişehir'in tüm bölgelerine ait sahneleri içeriyor.

Akın, "Bu eski fotoğraflar bizi tarihe götürüyor. Büyüklerimizin anlattıklarını bizzat gözlerimizle görmek çok özel bir duygu," diyor ve ekliyor: "Mesela Porsuk Çayı'nın taştığı zamanları dinlediğimizde, o anı fotoğraflarda gördüğümüzde büyük bir duygusal bağ kuruyoruz. Ben 1972 doğumluyum, kendi yaşadığım yıllara ait fotoğrafları bulduğumda ise çok mutlu oluyorum."

Eskişehir’in En Eski Fotoğrafları 1

Hakan Akın, Eskişehir'in geçmişini korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına bu fotoğrafları toplamaya ve sergilemeye devam edeceğini belirtiyor.