Eskişehir Hayvancılığında Hedef 200 Hastalıktan Ari İşletme Eskişehir Hayvancılığında Hedef 200 Hastalıktan Ari İşletme

Eskişehir'in tarihi hazinesi; "bilinen en eski şehir" olarak kabul gören Küllüoba'da kalıntılar hassas bir şekilde ortaya çıkıyor.  Küllüoba'da milattan önce 3200-1900 yıllarında Tunç Çağı'nda bin 300 yıl boyunca kesintisiz yerleşik hayat sürüldüğü biliniyor. 

Küllüoba Höyüğü

Seyitgazi ilçesinde yer alan Tunç Çağı'na ait "Eskişehir'in bilinen en eski şehri", süregelen kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor. Çalışmalar, kazı başkanı ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Türkteki öncülüğünde yapılıyor.

Küllüoba'daki kazı çalışmaları, tarihin MÖ 3200 ile 1900 yılları arasındaki döneme ışık tutarken Anadolu'nun zengin tarihi mirasını gözler önüne sermeye yardımcı oluyor.

Seyitgazi Ilçesine Bağlı Kırsal Yenikent Mahallesi'nde Küllüoaba Kazı Çalışmaları

Türkiye'nin tarihi ve arkeolojik değeri açısından büyük bir hazine olan "Eskişehir'in bilinen en eski şehri"nde bin 300 yıl boyunca kesintisiz bir şekilde yerleşik hayatın sürdürülmüşken, kazı çalışmalarının sonuna gelindiğinde bölgenin taşıdığı kültürel ve tarihi zenginlikler daha da belirginleşecek