Eskişehir bu yılın ocak-ağustos döneminde ihracatını en fazla artıran iller arasında yer aldı. Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, özellikle ağustos ayında gerçekleştirilen 78 milyon dolarlık ihracat artışıyla dikkat çeken Eskişehir, Türkiye genelinde ihracat performansını yükselten beş il arasında yer alıyor.

Bakanlığın açıklamasına göre, 2024 yılı ocak-ağustos döneminde 23 il 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Bu dönemde Eskişehir, ihracatını önemli ölçüde artırarak ekonomiye katkı sağladı. İhracatta en fazla artış gösteren iller sıralamasında Eskişehir, Kocaeli, Çorum, Ankara ve Hatay ile birlikte öne çıktı.

Ağustos ayında faaliyet illeri bazında ihracatta en fazla artış sırasıyla; Kocaeli'de 477 milyon dolar, Çorum'da 449 milyon dolar, Ankara'da 108 milyon dolar, Hatay'da 104 milyon dolar ve Eskişehir'de 78 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Eskişehir'de Hava Nasıl Olacak? 15 Eylül Hava Durumu Eskişehir'de Hava Nasıl Olacak? 15 Eylül Hava Durumu

Ticaret Bakanlığı, ihracatın ülke geneline yayılmasını ve yerelde üretim ile istihdamın artırılmasını hedeflediklerini belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yüksek katma değerli ve rekabetçi ihracat anlayışımız doğrultusunda, pazar ve ürün çeşitlendirmesi stratejilerimizle ihracatı artırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Eskişehir gibi illerimizin gösterdiği başarılar, daha müreffeh bir Türkiye hedefimize katkı sağlamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Bu başarı, Eskişehir'in üretim kapasitesinin ve ihracat potansiyelinin giderek arttığını gösteriyor. İlin sanayi ve ticaret alanındaki atılımları, bölge ekonomisine ve ülke ihracatına olumlu yansımaya devam ediyor.