Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Orta Sakarya Vadisinde zeytin yetiştiriciliğini ve verimi arttırmak için eğitim düzenledi. Düzenlenen çalışmalara Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçesindeki zeytin yetiştiren üreticiler katıldı. Eğitim Mayıslar Mahallesi'nde düzenlendi.

Zeytin üreticilerine Anadolu'da Zeytin Baba olarak bilinen Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya bilgilendirmelerde bulundu. Özkaya, zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretiminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında konuşmalar yaptı. 

Eskişehir'de Zeytin Üreticileri Eğitimde Buluştu

Çalışmaların erken hasat soğuk sıkım ile natürel zeytinyağı elde etmek, bu zeytinyağının minör bileşenlerinin yetkili laboratuvarlarda analizlerinin yapılarak bölgedeki zeytin verimliliğinin tespit edilmesi gibi amaçları var.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Sibel Benek ve çok sayıda üretici eğitimde Eskişehir'in Dorlion markasıyla Üretici Marketlerde satışa çıkan zeytinyağı ile ilgili bilgiler paylaştı. 

Eskişehir Valiliği’nde, Eylül Ayı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir Valiliği’nde, Eylül Ayı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı

Eğitimde bunların yanı sıra zeytinyağı üretiminin dünyada güncel durumu, üretim miktarı, pazar bilgileri ve çevre dostu sürdürülebilir tarım uygulamaları gibi pek çok konuda bilgiler paylaşıldı. Üretici merak ettiği soruları sorma fırsatı yakaladı.