Olay, Haziran 2022'de Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde meydana gelmişti. 36 yaşındaki Zerin Kılınç, evinin penceresinden düşerek yaşamını yitirmişti. Kılınç'ın sevgilisi Yılmaz S., olayın ardından gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı. Ancak 7 ay sonra tekrar gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yılmaz S., 'Şüpheden sanık yararlanır' ilkesi doğrultusunda beraat etmişti.

Beraat kararına yapılan itirazlar sonuçsuz kalmış, İstinaf Mahkemesi de kararı onaylamıştı. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kılınç ailesinin avukatı Ahmet Seyhan, dava dosyasını Yargıtay'a taşıdı. Bakanlık adına Yargıtay'a başvuran Av. İlter Duman, Yılmaz S.'nin çelişkili ifadeler verdiğini belirterek, suçtan kurtulmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu savundu.

Av. Duman, dilekçesinde, olay yerinde bulunan delillerin, Yılmaz S.'nin anlatımlarıyla çeliştiğini ve evde kan lekelerinin olduğunu vurgulayarak, mahkemenin delilleri yeterince değerlendirmediğini ileri sürdü. Ayrıca, verilen beraat kararının benzer olaylarda cesaret verici olabileceğine dikkat çekti ve adaletin sağlanması için daha etkin bir yargılama yapılması gerektiğini ifade etti.

Eskişehir Tüketiciyi Destekleme Derneği'nden Araç Sahiplerine Kritik Uyarı Eskişehir Tüketiciyi Destekleme Derneği'nden Araç Sahiplerine Kritik Uyarı

Kılınç ailesi ve avukatı, adaletin yerine getirilmesi ve kamu vicdanının rahatlatılması için Yargıtay'ın kararını bekliyor.