Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamarında alçak uçuş gösterisi sergilenecek. Saat 10.30'dan itibaren, alçak irtifada yapılan uçuşlar, Atatürk Bulvarı üzerinde büyük bir görsel şölen sunacaktır. Bu etkileyici gösteri, Zafer Bayramı’nın coşkusunu pekiştirecek ve izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatacaktır.

Tören, Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılacak konuşma, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen öğrencilerin şiir okumaları, Jandarma Komando birliklerinin tüfekli hareketlerle gösterisi ve "Zeybek" halk oyunları gösterisi ile devam edecek ve resmi geçit töreni ile sona erecektir.

Eskişehir'de Yemek Borusu Genişleyen Yavru Kediden Tavuk Sesi Çıkıyor Eskişehir'de Yemek Borusu Genişleyen Yavru Kediden Tavuk Sesi Çıkıyor

Bayrak ve Posterlerle Donatma
Zafer Bayramı öncesinde, kamu ve özel sektör binaları, konutlar, iş yerleri, caddeler ve meydanlar, bayraklar ve Atatürk posterleriyle süslenerek bayram coşkusuna hazır hale getirilecektir.

Atatürk Anıtı Önünde Çelenk Sunma Töreni
Tören, saat 08.30'da başlayacak ve askeri birlikler ile resmi ve özel kuruluş temsilcileri tören alanında yerlerini alacak. Protokol üyelerinin oluşturduğu kortej, saat 08.55'te Valilik önündeki tören alanında konumlanacak. Çelenk sunma işlemi, saat 09.00'da Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sırasıyla Atatürk Anıtı'na yapılacaktır. Çelenk sunma işlemini, askeri bando eşliğinde saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesi takip edecektir.

Tebriklerin Kabulü Töreni
Tebriklerin kabulü, Valilik makamında saat 09.30'da gerçekleştirilecektir. Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı, tebrikatları ilgili yönetmelikte belirtilen sıraya göre kabul edecektir.

Atatürk Bulvarı’nda Kutlama ve Resmi Geçit Töreni
Saat 10.00'da başlayacak olan kutlama töreni, askeri birlikler ve resmi ve özel kuruluş temsilcilerinin Atatürk Bulvarı'ndaki tören alanında yerlerini almasıyla başlayacaktır. Üstü açık tören araçları hazır halde bekletilecektir. Saat 10.30'da, Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı şeref tribününde yer alacak. Kutlama programı sunulacak ve ardından tören aracıyla birliklerin ve halkın bayramı kutlanacaktır.