Eskişehir'den devlet liselerinden mezun olan Metin Arda Perçinler ve Melek Yücel ilk 100'e girerek büyük bir başarıya imza attı. Toplam 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğu 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS),  büyük başarı elde eden iki öğrenci yaşadıkları sınav sürecini aktardı.

YKS, 8-9 Haziran tarihlerinde Türkiye genelinde iki oturum halinde gerçekleştirildi. Eskişehir’den 11 öğrenci ilk 100’e girme başarısını gösterdi. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, bu öğrencileri ödüllendirdi. 2024 YKS sayısal alanda 73'üncü olan Eskişehir Fatih Fen Lisesi mezunu Metin Arda Perçinler ve sözel alanda 95'inci, eşit ağırlıkta ise 499'uncu olan Eskişehir Anadolu Lisesi mezunu Melek Yücel, başarılarının sırrını anlattı.

Metin Arda Perçinler, "Hedefim ilk 100’e girmekti ve bu başarım beni oldukça heyecanlandırıyor. Sınava 11'inci sınıftan itibaren düzenli bir şekilde çalıştım. Özel liselerin teklifini reddedip, 3 yıl boyunca devlet okulunda eğitim aldım. Devlet lisesinde ilk 100’e girmek çok daha anlamlı. Sınav adaylarına tavsiyem, konuları erken bitirip düzenli denemelere geçmeleri ve asla pes etmemeleridir" dedi.

OEDAŞ Duyurdu: Belli Bölgelerde Planlı Elektrik Kesintisi Bekleniyor OEDAŞ Duyurdu: Belli Bölgelerde Planlı Elektrik Kesintisi Bekleniyor

Melek Yücel ise, "Bu başarıyı elde ettiğim için çok mutluyum. Sürekli çalışmanın ve hedefe inanmanın önemini vurgulamak isterim. Günde 4 ila 5 saat bile olsa düzenli çalıştım. Devlet ve özel okullar arasında büyük bir fark görmüyorum; başarı kişisel azim ve inançla elde ediliyor. Gelecekte büyükelçi olmayı hedefliyorum ve uluslararası deneyim kazanmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Yücel, sınav öncesi ve sonrası umudu kaybetmemek gerektiğini ve başarının kendine inanmakla elde edilebileceğini belirtti.