Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimin planlanması amacıyla şube ve ilçe müdürleri ile tarımsal üretim birim sorumlularına yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ün de katıldığı toplantıda, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak tarafından tarımsal üretimin planlanması ve yeni tarımsal destekleme modeli hakkında sunum yapıldı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, Dijital Bağımlılığa Savaş Açtı Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, Dijital Bağımlılığa Savaş Açtı

Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nce Tarımsal Üretimin Planlanması Toplantısı

Ergin Toprak, 2024-2025 üretim döneminden itibaren yeni bir planlama sistemine geçileceğini duyurdu. 

Yeni modelle birlikte, çiftçilerin üretim döneminden önce hangi ürünlere ne kadar destek alacaklarını önceden bilme imkânı elde edeceklerini ve 2025 yılına ait desteklerin ise kısa süre içinde açıklanacağı müjdesinin veren Sayın Toprak, tarımsal üretimde daha verimli bir sürecin önünün açılacağının sözlerine ekledi.

Toplantının ardından Tepebaşı ilçesindeki çiftçilerin tarlaları ziyaret edildi. Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi(TAKE) kapsamında yürütülen “Eskişehir’de Domates Bereketi” ve Eskişehir’de Yağlık Ayçiçeğini Yaygınlaştırıyoruz” projeleri kapsamında hayata geçirilen üretim alanlarını gözlemlendi. 

Eskişehir’de Tarımsal Üretimin Planlama Toplantısı

Çiftçilerin tarlalarına yapılan ziyaret sonucu proje ile gerçekleştirilen gerek domates gerekse de ayçiçeği üretiminde verim düzeyinin çok iyi durumda olduğu kaydedildi.