Yemek borusunun genişlemesi sonucu tavuk sesi çıkarmaya başlayan kedi götürüldüğü veteriner kliniğinde tedavi altına alındı. Yemek yememesi ve kusması nedeniyle fark edilen yavru kedi veteriner kliniğine götürüldü.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademisyenlerinden Büyük Başarı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademisyenlerinden Büyük Başarı

Yaklaşık 60 günlük olduğu düşünülen yavru kedinin yemek yememesi ve kusması bir vatandaşın dikkatini çekti. Duyarlı vatandaş kediyi veterinere götürdüğünde yemek borusundaki hasardan dolayı tavuk sesi çıkarttığı anlaşıldı. Kedinin hızlı şekilde tedavisine başlandı.

Veteriner hekim Evren Fatih Mumcu yavru kediye Kupa ismini verdiklerini söyledi. Kupa'nın sokakta yaşaması ve yavru olması sebebiyle 600 gram olduğu belirtildi. Sokaktan gelen yavru kedinin çok zayıf olmasından kaynaklı ilk olarak besin tedavisine başlandı. Besin tedavisi sonrasında gerekli aşıların ve ilaçların uygulamasının gerçekleştirilebileceği belirtildi. Mumcu, süreç içinde iyileşecek olan yavru kedi Kupa'yı sahiplendirmek istediklerini belirtti.