Eskişehir’de Veteriner Ve Hayvan Hastanelerine Denetim Eskişehir’de Veteriner Ve Hayvan Hastanelerine Denetim

Bakan Yerlikaya, bu kazaların yüzde 65,9'unda motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kusurlu olduğunun tespit edildiğini de söylerken, “Motosiklet kullanırken lütfen daha dikkatli olalım, tüm trafik kurallarına harfiyen uyalım ve sürüş esnasında kask ve koruyucu ekipman kullanmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil.” İfadelerini kullandı.

Eskişehir’de direksiyon eğitmenliği yapan Ekrem Kaya, Ali Yerlikaya’nın açıkladığı mevcut istatistikleri değerlendirerek nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamış olduğu istatistikleri değerlendiren Ekrem Kaya konuyla ilişkin;” "Çoğunlukla motosiklet sürücüleri kazaya karışıyor. Kazaların yüzde yaklaşık 65'i motosiklet sürücülerinden kaynaklanıyor. Bu da şerit takibini yanlış yapmak, hız kurallarına uymamak, ekipmanları eksik giymek ya da arkalarında taşıdıkları ikinci bir yolcuya kask giydirmemek gibi çeşitli sebeplerden kaynaklanıyor. Ölümlü trafik kazalarının yüzde 90'ı kafatası ve omurilik yaralanmalarından meydana gelir . En önemli dikkat edeceğimiz şey, trafiğe çıktığımız zaman saygı ve sevgiyi kaybetmemek " dedi.