Eskişehirli Prof. Dr. Levend Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı Eskişehirli Prof. Dr. Levend Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eskişehir Valiliği, dilencilik faaliyetleriyle mücadele kapsamında son bir ayda gerçekleştirilen denetimlerde 34 kişiye işlem uygulandı ve toplamda 4,845 TL dilencilik gelirine el konuldu.

1-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılan denetimlerde, dilencilik yaptığı tespit edilen 34 kişiye 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari para cezası kesildi. El konulan 4,845.55 TL'lik dilencilik geliri ise kamu mülkiyetine geçirildi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları, önceki aylarda işlem gören 9 kişinin ailelerine ziyaretlerde bulunarak ekonomik ve sosyal durumlarını değerlendirdi. Farklı illerde yaşayan 12 kişiye ilişkin bilgiler ilgili valiliklere iletildi. Dilencilik yaptığı belirlenen 18 kişi sağlık taramaları için sağlık kurumlarına sevk edildi.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne dilencilik yapan şahıslarla ilgili 18 ihbar yapıldı. Kolluk birimleri, bu ihbarlar doğrultusunda hızlı bir şekilde müdahalede bulundu.

Valilik yetkilileri, halkın merhamet duygusunun istismarını önlemek ve toplumsal yardımlaşma anlayışını korumak amacıyla yürütülen çalışmalara katkıda bulunan tüm vatandaşlara, özellikle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunan ve bu süreçte duyarlılık gösteren bireylere teşekkür etti.