Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu ekipleri tarafından, sosyal medya uygulamaları üzerinden reklam ve ilan vererek yanıltıcı paylaşımlarla yüksek kazanç vadi vererek vatandaşlardan 2,5 milyar TL haksız kazanç elde eden şüpheliler geçtiğimiz günlerde yakalandı.

18 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar sonucu yakalanan çeteye ait 23 adet paravan şirket tespit edildi. Vatandaşları dolandırarak elde edilen parayı paravan şirketler aracılığı ile banka hesaplarını kiraya veren çeteye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda  1 kişi Gürcistan'a, 1 kişi de Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalandı. Operasyonlarda toplam 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, başka şahsılara ait çok sayıda banka ve kredi kartı, çok sayıda kullanıma hazır sim kart ele geçirildi.

Eskişehir'de Bugün Nasıl Bir Hava Hakim? Eskişehir'de Bugün Nasıl Bir Hava Hakim?

Yüksek kazanç vaadiyle vatandaşları 2,5 milyar TL değerinde dolandırma suçundan yakalanan 40 şüpheligöz altına alındı. Gözaltına alınarak Eskişehir'e getirilen 24 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Diğer şüphelilerin de gözaltına alındıkları illerde adliyeye sevk edildikleri öğrenildi.