Eskişehir Hayvancılığında Hedef 200 Hastalıktan Ari İşletme Eskişehir Hayvancılığında Hedef 200 Hastalıktan Ari İşletme

47 yıl önce baba evinden ayrılan Salih Dindar Eskişehir Yeşiltepe'de yaşayan ailesinin yanına geri döndü. Uzun yıllar süren ayrılık Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz ve Dindar'ın arkadaşının iletişimi ile gerçekleşti.

Salih Dindar 47 yıl önce ailesiyle küstüğü için evinden ve Eskişehir'den ayrılmıştı. Dindar yıllarca evine geri dönmedi. İstanbul'da Sarıyer'de bir otelde çalışmaya başladı ve Kilyos Mahallesi'ne yerleşti. Adamın İstanbul'da tanıştığı arkadaşı bu duruma müdahale etti. Salih Dindar'ın yaşının ilerlemesi ve ailesine duyduğu özlemi fark eden arkadaşı Yeşiltepe Mahalle Muhtarlığına ulaştı. Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz kayıtsız kalmayarak Salih Dindar'ın kardeşi Mehmet Dindar'a ulaştı.

Eskişehir'de Yıllar Süren Ayrılık Son Buldu

Haberi alınca muhtarlığa gelen kardeş Mehmet Dindar, ağabeyini görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Birbirlerine sarılan kardeşler özlem giderdi. 

Mehmet Dindar, “Ağabeyimi görmeyeli 30 seneyi geçti. 1993'te falan yanına gitmiştim. 3 arkadaş bizi ağırladı, misafir etti. Bir daha gitmek nasip olmadı. Hep niyetim vardı ama o bana geldi. Çok sağ olsun, kim vesile olduysa herkesten Allah razı olsun, teşekkür ediyorum. Ben ağabeyimin evde yattığını bilmem. Bundan sonra ayrılmak yok, ağabeyimi bırakmam artık. Ağabeyim benim, ben ölürüm, o devam eder. Hiç sıkıntı değil, bir ağabeyim canım ağabeyim” dedi.

73 yaşında aile evine geri dönen Salih Dindar, özlemini ve mahallenin çok değiştiğini şu sözlerle ifade etti, “47 yıl önce buralar tarlaydı, 3-5 tane ev vardı. Ondan sonra ben yok oldum. Geldiğimde koskocaman mahalle olmuş. Bugün kardeşimle buluştum, gayet mutluyum. Gitmemin üzerinden 47 yıl geçmiş olabilir ama et tırnaktan ayrılır mı? Muhtarımızdan Allah razı olsun.”