Eskişehir’de Tarihi Eser Operasyonu: Roma Dönemine Ait Eserler Ele Geçirildi Eskişehir’de Tarihi Eser Operasyonu: Roma Dönemine Ait Eserler Ele Geçirildi

Eskişehir'de 2024 yılı itibarıyla tohum üretim alanının 200 bin dekara ulaştığı kaydedildi. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tohumluk üretiminin gelişimini destekleyerek, çiftçilerin gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yerli tohum sektörünü güçlendirerek tarım uygulamalarına destek sağlıyor. 200 bin dekarlık üretimin 120 bin dekarını ayçiçeği ve mısır tohumu oluşturuyor ve çiftçilere gelir artış imkanı sunuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanı Sezgin Karadeniz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner ve teknik ekip, Eskişehir’deki tohumluk üretim alanlarını ve üretici firmaları ziyaret ederek sektöre dair bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında, tohumluk üretim firmalarının karşılaştığı sorunlar ve talepler dinlenerek, dilek ve temennileri toplandı.