Eskişehir'de gece saatlerinde Ziraat Caddesi yakınlarında meydana gelen olay, çevredeki vatandaşlar arasında kısa süreli panik yarattı. Yeni Atatürk Stadyumu’nun karşısında bulunan tarım arazisinden yükselen alevleri fark eden vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil Servis’e bildirdi.

Yangın ihbarını alan ekipler, herhangi bir tehlikeye karşı olay yerine hızlıca sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan polis ekipleri, yangın ihtimaline karşı çevre güvenliği alarak alanda incelemelerde bulundu.

Ekiplerin Kontrolünde Gerçek Ortaya Çıktı

Yapılan kontrollerin ardından olayın bir yangın olmadığı, tarım işçileri tarafından don olayına karşı tedbir amacıyla yakılan kontrollü bir ateş olduğu tespit edildi. Elde edilen bilgilere göre, bölgedeki tarım faaliyetlerini sürdüren işçiler, gece yaşanabilecek don tehlikesine karşı ürünlerini korumak amacıyla kontrollü olarak ateş yakma yöntemine başvurdu.

Polis ekipleri, ateşin bilinçli şekilde yakıldığını ve herhangi bir yangın tehlikesinin söz konusu olmadığını belirledikten sonra bölgeden ayrıldı.

Eskişehir’de Tarla Alev Aldı Sandılar, Gerçek Bambaşka Çıktı

Don Olayına Karşı Tedbir Amaçlı

Tarım uzmanları, özellikle bahar aylarında hava sıcaklıklarının ani düşüş gösterebildiğine dikkat çekiyor. Bu gibi dönemlerde meydana gelen don olayları, açık alanda yetiştirilen ürünler üzerinde olumsuz etki yapabiliyor. Bu riske karşılık tarım işçileri tarafından çeşitli bölgelerde ısıtma ve duman oluşturma yöntemleri uygulanabiliyor.

Eskişehir’de Tır ile Kamyonet Çarpıştı: 1 Yaralı Eskişehir’de Tır ile Kamyonet Çarpıştı: 1 Yaralı

Eskişehir'deki olayda da benzer bir uygulamanın hayata geçirildiği belirtildi. Tarım işçileri, don riskine karşılık ısı kaynağı oluşturmak için belirli aralıklarla ateş yakmaya devam edeceklerini ifade etti.

3 Gün Süreceği Bildirildi

Tarım arazisinde çalışan yetkililerden edinilen bilgiye göre, Eskişehir’de gece saatlerinde sıcaklıkların 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bu nedenle tedbir amaçlı ateş yakma uygulamasının 3 gün boyunca süreceği ifade edildi.

Uygulamanın, ürünlerin soğuk havadan etkilenmesini önlemek amacıyla yapıldığı ve kontrollü bir şekilde sürdürüleceği belirtilirken, vatandaşların benzeri durumlarda paniğe kapılmadan yetkili makamlardan bilgi alması tavsiye edildi.