Eskişehir Emniyetinden Başarılı Çalışma Eskişehir Emniyetinden Başarılı Çalışma

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde, iki çocuktan biri, topunu almak amacıyla Yeşiltepe Mahallesi Ayalp Sokak’taki Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına düştü. Suyun yüzeyinde biriken çöpler nedeniyle zeminin toprak gibi görünmesine rağmen 2 metre derinliğe sahip olan kanalda batan çocuk, hızla çırpınmaya başladı. Kıyıdaki çocuk arkadaşının boğulmak üzere olduğunu görünce panik içinde çevrede yardım aramaya başladı. Bu sırada oradan geçmekte olan İbrahim Dedecan ve İsmail Dedecan kardeşler olaya müdahale etti.

İsmail Dedecan, çocuğu kurtarmak için kendisi de boğulma tehlikesi geçirdi Dedecan kardeşler, hızla olay yerine ulaştı ve yanlarında getirdikleri ipi çocuğa sarkıttı. Ancak çocuğun kolları güçsüz kaldı ve tuttuğu ipi bırakarak gözden kayboldu. İsmail Dedecan, çocuğu kurtarmak amacıyla kıyafetleriyle kanala girdi. Akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi yaşayan Dedecan, çocuğu kardeşine uzatarak karaya çıkardı. Kurtarma anı, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olaydan sonra oldukça korkmuş olan çocuk, İsmail Dedecan'ın yanından ayrıldı.

İsmail Dedecan kurtarma operasyonuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Dükkanımıza geçerken çocuğun sesini duyduk ve hemen olay yerine koştuk. Çocuğun sadece elleri görünüyordu. Yanımızda ip vardı, onu sulama kanalına saldık. Su seviyesini bilmiyorduk, çocuk ‘ellerimi bırakıyorum’ dediğinde hemen kendimizi suya attık. Kardeşim ipi saldı, ben de suya atladım. Çocuğun ellerini bırakmaması için destekleyerek kaldırmaya çalıştık. Çocuğu kurtardıktan sonra kendimiz çıkmakta zorlandık. Yardımseverler merdiven getirdi ve sağ salim çıkmamızı sağladılar. Çocuk şoktaydı ve kendinden geçmişti. Ailesine götürmek isterdik ama biz de o an şok yaşadık. Bu bölgenin bir an önce kapatılması gerekiyor çünkü burada çok sayıda boğulma vakası yaşandı. Çocuklar topları almak için bu kanala giriyor ve sık sık bu tür tehlikelerle karşılaşıyor.”

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz de durumu şu sözlerle değerlendirdi: “Her yıl en az 3 ila 4 cenaze veriyoruz. Batıkent, Çamlıca, Uluönder ve Sazova gibi bölgelerde meydana gelen boğulma vakalarını bu bentten çıkarıyoruz. Cenazeleri pisliklerin altından çıkarıyoruz. Bir canın kıymeti bu kadar mı az? Bu sulama kanalının üzerinin kapatılması için yetkililerden çözüm bekliyoruz. Çocuklar topları almak için buraya geliyor ve canları tehlikeye giriyor.”