Eskişehir'de Bugün Yaşanan Deprem Naci Görür'ün Eskişehir Uyarısını Akıllara Getirdi Eskişehir'de Bugün Yaşanan Deprem Naci Görür'ün Eskişehir Uyarısını Akıllara Getirdi

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Sümer Sokak'ta yer alan Protestan Kilisesi'ne 25 Kasım 2023'te meydana gelen olayda, alkollü oldukları belirlenen Aykut K. ve Halil D., kiliseye zorla girmeye çalışırken polis tarafından yakalandı. Sağlık kontrolünde Aykut K.'nin 2,16 promil, Halil D.'nin ise 3,27 promil alkollü olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ancak tutuklanmalarının ardından 9 gün sonra cezaevinden tahliye edilen şüpheliler hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Aykut K. ve Halil D. hakkında, birden fazla kişiyi tehdit etmek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal etmek suçlarından toplamda 3 ayrı suçlamada bulunuldu. İddianamede her iki sanık için de 4 ila 11 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi.

Şüphelilerin ifadelerinde olayı hatırlamadıklarını ve alkollü oldukları için ne yaptıklarını fark edemediklerini belirttikleri öğrenildi.