Eskişehir Valiliği’nde, Eylül Ayı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir Valiliği’nde, Eylül Ayı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı

Eskişehir’in de içinde bulunduğu bölge genelinde, meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının 10 ila 15 derece birden düşeceği öngörülürken, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahmin raporuna göre, bölge genelinin parçalı çok bulutlu bir hava yapısına sahip olması, gece saatlerinden itibaren Bursa il genelinde, yarın sabah saatlerinden itibaren ise Bilecik il genelinde yerel olarak etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği öngörülüyor. Ayrıca, gece ve sabah saatlerinde Bursa'nın kuzey ve batı kesimlerinde pus hadisesinin de yaşanması bekleniyor.

Rüzgarın kuzey ve batılı yönlerden orta kuvvette, yarın öğleden sonra ise saatte 50 ila 70 kilometre hızla kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Bu bağlamda, meydana gelebilecek yıldırım, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında güçlü rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı uyarılar yapıldı.

Eskişehir’de ise en düşük hava sıcaklığının 10 derece ile İnönü, Beylikova ve Han ilçelerinde, en yüksek hava sıcaklığının ise 25 derece ile Günyüzü, 21 derece ile Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde olacağı değerlendiriliyor. Meteoroloji, bu süreçte vatandaşların tedbirli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını önemle hatırlatıyor.