Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’den Davet: “As Bayrakları As!” Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’den Davet: “As Bayrakları As!”

Eskişehir’de gerçekleştirilen Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonu ile bu eğitim programına Türkiye'nin farklı illerinden toplam 29 sağlık personeli katılım sağladı. 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul, Bursa, Kayseri, Şanlıurfa, Antalya, Afyonkarahisar, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, Kırşehir, Manisa, Muğla, Nevşehir ve Uşak gibi çeşitli şehirlerden gelen sağlık çalışanları, acil çağrı yönetimi konusunda eğitim almak üzere Eskişehir’de buluştular. Açılış törenine, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici ve İl Ambulans Servisi Başhekimi ve aynı zamanda Acil Sağlık Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Vekili olan Uzm. Dr. Erkan Duman katıldı.

Açılış konuşmasında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Eskişehir’in bölge koordinatör ili olarak bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasının, ilde ve bölgede acil sağlık hizmetleri kapasitesinin güçlendirilmesine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Eğitimlerdeki amacın , komuta kontrol merkezlerinde görev yapan sağlık personeli arasında standart bir iletişim sağlayarak, 112 ambulanslarının olay yerine ulaşmasına kadar geçen sürede, telefon irtibatı yoluyla ilk yardım uygulamalarının hızlı ve etkin şekilde başlamasını temin etmek olduğunu söyledi. 

Uzm. Dr. Erkan Duman ise acil çağrı merkezlerinde saniyelerin hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, “Bu eğitimler sayesinde, birçok vatandaşımızın hayatla ölüm arasındaki mücadelelerinde onları hayatta tutacak saniyeleri kazanacağız,” dedi. Duman, eğitimin Eskişehir’de düzenlenmesine vesile olan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve eğitimcilere teşekkürlerini ileterek, katılımcılara mesleki hayatlarında başarılar diledi.