O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Eskişehir'de Görme Engelli Vatandaşların Bisiklet Keyfi Eskişehir'de Görme Engelli Vatandaşların Bisiklet Keyfi

Olay, Şendere ve Şirinler sokaklarının kesişiminde gerçekleşti. Şendere sokakta seyir halinde olan K.K. yönetimindeki 11 ABC 432 plakalı otomobil, Şirinler sokakta bisikletle ilerleyen M.T.A.'ya çarptı. Çarpmanın etkisiyle çocuk, aracın kaportasına ve ön camına çarptıktan sonra yere düştü. Çarpma anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, çocuğun bilinci açıkken kafa derisinde kanama meydana geldi. Olay yerine kısa sürede 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuk, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Çocuğa ilk müdahaleyi yapan Hatice Babalık, çocuğun kaza sonrası kendisine çarpan aracın durumunu sorduğunu belirtti. Babalık, “Kaza sesini duyup yardıma koştuk. Çocuğun başında kanama olduğunu görünce havluyla ilk müdahaleyi yaptım. Durumu biraz ciddi gibiydi, havluyla tampon yaptım. Çocuk sürekli babasının telefon numarasını ve ev adresini sayıklıyordu. Ayrıca aracın durumunu merak etti ve arabanın zarar görüp görmediğini sordu. Ben de ona 'önemli olan senin iyi olman' dedim. Burada kazalar sık sık oluyor. Burası dört yol ağzı olduğu için araçlar hızlı geçiyor ve sürücüler dikkat etmiyor. Ayrıca ecza deposu var ve ilaç taşıyan araçlar da hızla geçiyor” dedi.