Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'ye ESVAK'tan Ziyaret Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'ye ESVAK'tan Ziyaret

Eskişehir’de polis ekipleri, evden hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçların önlenmesi amacıyla vatandaşlarla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmalar, suç oluşmadan önce önleyici polislik kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Son olarak, Ertuğrulgazi Mahallesi semt pazarında düzenlenen stant çalışmasında 220 vatandaş bilgilendirildi. Etkinlikte, "Hırsızlık Olaylarına Karşı Basit Güvenlik Tedbirleri" ve "Dolandırıcılık" konularında 270 broşür dağıtıldı. Ayrıca, pazar yerinde bulunan 30 esnaf ziyaret edilerek güvenlik konularında bilgilendirme yapıldı.

Polis ekipleri, bina giriş kapılarının kapalı tutulmasının, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak para isteyen kişilere itibar edilmemesinin ve şüpheli durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezini aramanın önemini vurguladı. Bu önleyici çalışmalar, vatandaşların güvenliğini artırmayı ve suçların önlenmesini sağlamayı hedefliyor.