Eskişehir’de Öğretmen Öğrencisini heimlich Manevrası ile Kurtardı.O anlar, okulun güvenlik kameralarına an be an yansıdı. Olay, Eskişehir’in  Tepebaşı ilçesindeki okulun bahçesinde, İzzettin’in tost yerken nefes almakta güçlük çekmesiyle başladı. Panik içinde öğretmenine koşan minik öğrenci, Karabulut'un dikkatini çekti.

27 yıllık sağlık çalışanı eşinden edindiği bilgilerle, öğretmen Karabulut soğukkanlı bir şekilde heimlich manevrasını uyguladı ve kısa süre içinde İzzettin’in nefes borusuna takılan yiyeceği çıkarmayı başardı. 

Eskişehir Hayvanat Bahçesi Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti Eskişehir Hayvanat Bahçesi Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti

Yaklaşık 26 yıldır sınıf öğretmenliği yapan 51 yaşındaki Renan Karabulut, "Bahçede nöbetçi öğretmendim. 3'üncü tenefüstü İzzettin başka bir sınıftan panik halde yanıma geldi. O anda elinde tost vardı. İlk başta olayı anlamaya çalıştım. Tostun nefes borusuna gittiğini anlayınca önce sırtına vurarak müdahale ettim. O anda çözüm olmadı. Aklıma hemen heimlich manevrası geldi. Tabii o arada soğukkanlı olmaya çalıştım, zor bir durumdu. heimlich  manevrası da uygulayınca Allah yardım etti, İzzettin'in nefes borusundan yiyeceğin çıktığını gördüm. Hemen hızlı bir şekilde ağzındaki yiyeceği temizleyip elini yüzünü yıkadık. Kendisiyle konuşarak sorunun çözüldüğünü gördük ve hemen hızlı bir şekilde okul müdürümüzü de konuyla ilgili bilgilendirerek normal ders işleyişine devam ettik, gayet iyi, maşallah, sağlıklı. Öğretmenlerimiz bu konuda gerekli eğitimleri almakta. Kesinlikle hangi kademede olursa olsun her eğitimcinin, her öğretmenin heimlich  manevrası ve ilk yardıma dair bütün eğitimleri almasında büyük fayda var" dedi.

Oldukça korkan öğrenci İzzettin Abdullah, olayın şokunu atlattıktan sonra öğretmeninin elini öperek teşekkür etti. Yaşanan olayı öğrenen İzzettin Abdullah’ın ailesi okula gelerek çocuklarını kurtaran Öğretmen Renan Karabulut’a teşekkür etti. 
Öte yandan öğrencinin kurtarılma anı okulun güvenlik kamerasına anbean yansıdı.