Eskişehir'de üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala, öğrencilerin barınma arayışları başladı. Kimi öğrenciler devlet yurtlarında kalmayı tercih ederken, diğerleri ev veya apart seçenekleri arasında tercih yapıyor. Eskişehir'de üniversiteye yeni başlayan öğrenciler genellikle şehre alışmak ve güvenlik nedeniyle öğrenci apartlarını tercih ediyor. Ancak apart işletmecilerine göre, öğrencilerin yoğunluğu henüz tam anlamıyla başlamadı. Bunun nedeni, internet üzerinden yapılan kayıt işlemleri sonucu öğrencilerin Eskişehir'e gelmemeleri olarak gösteriliyor.

“Barınma İhtiyacı Son Dakikaya Bırakılmamalı”

Eskişehir'de bir apart işletmecisi, öğrencilerin barınma sorunlarını son ana bırakmaları durumunda yoğunluktan dolayı zorluk yaşayabileceklerini dile getirdi. Apart ve yurtlarda yeterli kapasite olduğunu, ancak kiralık ev bulmanın giderek zorlaştığını belirtti. Özellikle Bağlar bölgesinde kiralık evlerin hızla tükendiğini vurgulayan Er, apartlarda böyle bir sorun olmadığını ifade etti.

“Öğrencilerin Gelişi Henüz Beklenen Seviyede Değil”

Apart işletmecisi, öğrenci yoğunluğunun beklenen düzeye henüz ulaşmadığını şu sözlerle ifade etti: "Üniversitelerin kontenjanları dolmuş durumda. Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) öğrencileri yoğun şekilde geliyor, ancak Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) öğrenci hareketliliği daha yavaş ilerliyor. Özellikle Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin henüz şehre gelmediği belirtiliyor. Bunun nedenini internet üzerinden kayıt işlemlerine bağlıyoruz. Eylül ayında geleceklerini düşünüyoruz. Ailelerin öğrencilerini yerleştirmek için bir kez gelip işleri halledeceklerini tahmin ediyoruz."

“Bağlar Bölgesinde Ev Krizi Var, Ancak Apartlar Sorunsuz”

Eskişehir'de Asfalt Çalışması: Aşağı Söğütönü Yolu Yenileniyor Eskişehir'de Asfalt Çalışması: Aşağı Söğütönü Yolu Yenileniyor

Eskişehir'de bir apart işletmecisi  "Evlerde ciddi bir barınma sorunu yaşanıyor. 1+1 ve 2+1 gibi küçük evlere olan talep arttı. Bağlar bölgesi, yalnızca öğrencilere değil, memurlar, doktorlar ve avukatlara da hizmet veriyor. Küçük dairelere yönelimin nedeni ise enerji maliyetlerinin düşük olması. Ancak apartlarda böyle bir kriz yok. Yeterli kapasitemiz mevcut,"dedi

“Apart Fiyatları Yıllık 100-150 Bin Lira Arasında”

Eskişehir'de apart fiyatlarına da değinen Serkan Er, Bağlar bölgesinde apartların yıllık fiyatlarının 100 bin ile 150 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Diğer bölgelerde ise fiyatlar 70 bin liradan başlayıp 120 bin liraya kadar çıkabiliyor. Er, ailelerin apart seçiminde acele etmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Apartlar şu an boş gibi görünebilir, ancak önümüzdeki günlerde dolacaktır. Geç kalınırsa istenilen fiyatlarda yer bulmak zorlaşabilir. Ayrıca bina sağlamlığına ve güvenliğine dikkat edilmesi gerekiyor. Deprem bölgesinde yaşadığımız için bu konular büyük önem taşıyor. Ailelere binaların yaşı ve güvenliği konusunda sorular sormalarını, çocuklarının güvenliği için merkezi yerlerdeki apartları tercih etmelerini öneriyorum," dedi.