Eskişehir Kızıl Elma Turan Derneği, Muharrem ayı kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi. Derneğin yeni adresinde gerçekleştirilen 'Aşure Günü' etkinliğinde, Dernek Başkanı Ahmet Hızlan bir konuşma yaptı.

Başkan Hızlan, konuşmasında, "İnsanlık tarihinde peygamberlerin hayatlarında yaşanan önemli olaylar, bugün de bizlere ışık tutmaktadır. Hz. Adem’in tövbesinin kabulü, Hz. İbrahim’in Nemrut’un ateşinden kurtuluşu, Hz. İsa’nın doğumu ve semaya yükselmesi, Hz. Nuh’un tufandan kurtuluşu gibi olaylar, Muharrem ayının manevi anlamını pekiştirmektedir" dedi.

Eskişehir'de Hava Nasıl Olacak? 18 Eylül Hava Durumu Eskişehir'de Hava Nasıl Olacak? 18 Eylül Hava Durumu

Hızlan, konuşmasında şehitler ve gazilere de yer verdi: "Canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yattıkları yer nur, makamları cennet olsun. Bizler, örf, adet, anane ve geleneklerimize sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam ediyoruz. Zaman ne olursa olsun bu değerlerimizi unutmadan yaşatıyoruz. Rabbim birliğimizi bozmasın ve bizleri birlik, beraberlik, dostluk, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma içinde nice etkinliklerde bir araya getirsin. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, davetlilere Muharrem ayının simgelerinden olan aşure ikram edildi. Katılımcılar, bu anlamlı günde bir araya gelmenin ve paylaşımlarda bulunmanın keyfini yaşadılar.