Eskişehir'deki spor mağazaları, milli takımın son 16'ya yükselmesiyle birlikte forma satışlarının %100'ün üzerinde arttığını bildirdi. Maç günlerinde iş yoğunluğunun artmasıyla birlikte esnaf, talepleri karşılamakta zorlanmaya başladı.

Eskişehirli Prof. Dr. Levend Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı Eskişehirli Prof. Dr. Levend Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Esnafın verdiği bilgilere göre, geçmiş sezonlara ait formalar 500 ila bin lira arasında değişirken, yeni sezon formalarının fiyat aralığı 2.700 ila 3.900 lira civarında seyrediyor. İşletmeciler, milli takımın turnuvadaki başarısının devam etmesi halinde satışların daha da artabileceğini belirtti.

Spor malzemeleri satan Bekir Kocabıçak, "Son zamanlarda satışlar çok güzel. Özellikle Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız'ın formaları büyük ilgi görüyor. Maç günlerinde satışlarımızda ciddi bir artış yaşanıyor. Bazı zamanlarda stok sıkıntısı yaşasak da Türkiye Futbol Federasyonu, taleplerimize hızlı bir şekilde cevap veriyor. Genellikle en fazla 1-2 gün içinde yeni ürünleri mağazamıza ulaştırabiliyoruz. Bazı zamanlar mağazamıza girmekte zorlanan müşterilerimiz oluyor. Milli takımımızın başarısına güveniyoruz ve en az yarı finale kadar gideceklerine inanıyoruz. Eskişehir'deki gençlerin bu süreçten ilham alacaklarına eminiz," şeklinde konuştu.