Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne Çinli Akademisyenlerden Ziyaret Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne Çinli Akademisyenlerden Ziyaret

Eskişehir'de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen “Tarım ve Orman Mera Islah ve Amenajman Projeleri” kapsamında  proje kapsamında Mihalıççık İlçesi Yunusemre Mahallesi’nde çiftçilere gübre ve Macar fiği tohumu teslim edildi.

Tohum teslim töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Mihalıççık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Suat Eren, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü İbrahim Balk, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hasan Öz, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Yurt, Yunusemre Mahallesi Muhtarı Ali Acar, Yunusemre Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Yavuz ve çiftçiler yer aldı.

Mihalıççık İlçesi Yunusemre Mahallesi’nde 500 dekarlık mera alanına atılmak üzere 6.000 kg gübre ve 29 çiftçiye 375 dekarlık alanda ekilmesi amacıyla 3.750 kg Macar fiği tohumu düzenlenen törenle teslim edildi. Teslimat öncesinde köy kahvesinde çiftçilerle bir araya gelinerek projeyle ilgili bilgilendirme yapıldı ve çalışmalar hakkında istişare toplantısı gerçekleştirildi. Bu çalışmalarla mera alanlarındaki otlatma baskısının azaltılması ve yem bitkisi üretiminin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

2026 yılına kadar uygulanması planlanan proje için 1 Milyon 268 Bin TL bütçe hazırlandığı belirtilirken Yunusemre Mahallesinde toplam 5.800 dekar mera alanında devam edecek.