Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Tarım ve Orman Bakanlığınca yaban hayattaki kuduz hastalığı için aşılamalar devam ediyor. Bu çalışma Türkiye'de Kuduz Hastalığına Karşı Oral Aşı Atım Çalışmaları kapsamında faaliyet gösteriyor. 

Eskişehir sınırlarını kapsayan yaklaşık 25 bin kilometrekarelik alanda 24 Eylül tarihinde başlayacak olan çalışmalar 24 Ekim tarihine kadar devam edecek. Havadan aşılı yem atımı ile aşılama yapılacak. Havadan aşılı yem atımı sayesinde tilki gibi yaban hayvanlarının yemleri yiyerek kuduzun yayılımının önlenmesi planlanıyor. Hayvanlara bulaş riskinin ve hastalığın azalması ile insanlara olabilecek bulaş riskini de önlemek amaçlar arasında. 

Aşılı yemlerin daha dikkat çekici olması için köfte şeklinde, balık ve hayvan yemi ile parafin ve yağdan yapılmış yemler kullanılacak. Aşı bu yemlerin içine kapsül halinde yerleştirilecek. Tilki, yemi yediği zaman dişleriyle kapsülü ezecek ve içindeki aşı vücuduna yayılarak etki edebilecek.

Eskişehir'de Yeni Araçlar Hizmete Girdi: 88 Araç Emniyet ve Jandarmaya Teslim Edildi Eskişehir'de Yeni Araçlar Hizmete Girdi: 88 Araç Emniyet ve Jandarmaya Teslim Edildi