Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Gültepe Mahallesi Üniversite Evleri'nde bulunan Koca Çınar Yaşam Merkezi'nde Dünya Alzheimer Haftası nedeniyle Alzheimer semineri düzenlendi.

Seminer Dünya Alzheimer Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi. Merkez müdavimlerine alzheimerın tanımı ve aşamaları anlatıldı. 

Özlem Karaca tarafından verilen seminerde Karaca, alzheimer hastalığının öncelikle bellek olmak üzere, tüm bilişsel fonksiyonları olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Hastalığın olumsuz etkilerinin zamanla arttığına dikkat çeken Karaca, “İlerleyen yaşla birlikte, Alzheimer hastalığının görülme sıklığı artar ancak Alzheimer hastalığı, normal yaşlanmanın kaçınılmaz bir sonucu da değildir. Normal yaşlanma sürecinde beyinde yapısal bir takım değişiklikler olur ama bilişsel/zihinsel yetilerde belirgin bir kayıp söz konusu değildir. Alzheimer hastalığında ise, belirgin şekilde ‘yeni bilgileri öğrenme güçlüğü' vardır. Bunun yanı sıra hastaların hemen hemen hepsi, zaman içinde, karar vermede güçlük, kelime bulma güçlüğü, aritmetik işlemlerde güçlük, kişilik ve davranış değişiklikleri, kaybolmalar, eskiden kolaylıkla yapabildiği işlevleri yapma güçlüğü gibi diğer bilişsel aktivite bozukluklarını da beraberinde göstermeye başlar” dedi.

Eskişehir'de Ani Kaza: İki Araç Birbirine Girdi Eskişehir'de Ani Kaza: İki Araç Birbirine Girdi

Kesin tedavisi olmayan Alzheimer hastalığının sürecinin yavaşlatılması ve bazı belirtilerin şiddetinin azalmasının mümkün olduğu ifade edildi.