Hırsızlar genellikle çekili tabir edilen, kilitlenmemiş kapılardan daha rahat bir şekilde girebiliyorlar. Eskişehir'de çilingirlik yapan Soner Altın olası hırsızlıklara dikkat çekerken “Sadece giriş kapısı değil, balkon ve çatı kapılarının da güçlendirilmesi gerekiyor” uyarısında bulundu.

Eskişehir'de 34 Yıldır Çilingirlik Yapan Soner Altın Güçlendirilmiş Kilit Vurgusu Yaptı

Güçlendirilmiş kilitlerin önemini vurgulayan Çilingir Soner Altın, yaptığı açıklamada "İnsanlar tatile giderken öncelikle kapılarını güçlendirmeleri gerekiyor. Bu sadece giriş kapısı değil, balkon ve çatı kapılarının da güçlendirilmesi gerekiyor. Komşuluk ilişkilerinin de güçlü olması gerekiyor, duyarlı olunması lazım. Kapılar yabancı kişiler tarafından zorlandığı zaman en yakın polis karakoluna bildirmesi gerekiyor. Hırsızlar genellikle çekili tabir ettiğimiz, kilitlenmemiş kapılardan daha rahat bir şekilde girebiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Eskişehir'de Görme Engelli Vatandaşların Bisiklet Keyfi Eskişehir'de Görme Engelli Vatandaşların Bisiklet Keyfi

Olası hırsızlıklara karşı nasıl tedbirler alınabileceğini aktaran Altın, güvenilir çilingirlerin ne kadar önemli olduğunu Merdiven altı çilingirlerden uzak durulmalı” sözleriyle hatırlattı. “Biz genellikle çilingir hizmetlerinde çok hassas davranıyoruz. Merdiven altı çilingirlerden uzak durulmalı. Mevcut ikametgah adresinin ona ait olup olmadığını araştırıyoruz. Kira kontratı mevcutsa kontrol ediyoruz ve çok şüphelendiğimiz durumlarda komşulardan bilgi alıyoruz. İnsanlara dükkanı belirli bir yerde olan mahalle esnafıyla çalışmalarını tavsiye ederim.”