Eskişehir'de Kelebek hastası Efe'nin doğum günü kutlandı. 27 Ağustos Salı günü Kelebek hastası Efe 14 yaş mumlarını üfledi.  

Eskişehir Hayvancılığında Hedef 200 Hastalıktan Ari İşletme Eskişehir Hayvancılığında Hedef 200 Hastalıktan Ari İşletme

Eskişehirspor tutkunu Efe, doğum günü kutlamasına geçirdiği sağlık muayenesi ardından Bilecik'ten geldi. Arabaları çok sevdiğini söyleyen Efe'nin, doğum günü hediyelerinden bir tanesi araba gezisi olurken Efe'nin esas sürprizi Eskişehirspor oyuncularının kutlamaya katılması oldu.

Minik kelebek Efe’ye Eskişehir Spor Kulübü forma hediye etti. Eskişehirspor oyuncuları ve yönetiminin katıldığı kutlama Efe için, mücadele ettiği tedavisi olmayan bu hastalığa karşı motivasyon kaynağı oldu.

Kelebek Hastalığı Nedir?

Kelebek hastalığı genetik bir deri hastalığı şeklinde tanımlanıyor. Kesin bir tedavisi olamayan Kelebek hastalığı, hastalarda temas veya sürtünme yoluyla kabarcıklara neden olmasıyla teşhis ediliyor. Vücutta pek çok organı etkileyen romatizmal bir hastalık olmasıyla biliniyor.

Tıpta Sistemik Lupus Eritematozus şeklinde kayda geçen hastalık, hastanın bağışıklık sistemi hatalı çalıştırarak kendi hücrelerini yabancı madde olarak algılıyor. Kesin nedeni bilinmeyen kelebek hastalığı, vücudun en önemli yapı taşlarından olan kollajene ve bağışıklık sistemine saldırıyor.

Hatalara uygulanan tedavi hastalığın ilerlemesini durdurmak, hayati komplikasyonları önlemek ve belirtileri hafifletmek için yapılıyor. Erken tanı büyük önem taşıdığı bu hastalık ilerlerse geri döndürmek mümkün olmuyor.