Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'nın duyusuna göre Trafik Jandarma Ekipleri, sorumluluk bölgesinde yer alan, 109 Km.'si Devlet karayolu, 509 Km.'si il yolu ve 4051 Km.'si mahalle yolu olmak üzere toplam 4.669 Km.lik yolda, olası kazaların önüne geçmek için kontroller ve denetimler gerçekleştirdi. 

Ancak jandarma ekiplerinin yaptığı tüm denetimlere ve kontrollere rağmen 01 Ocak-15 Ekim 2024 tarihleri arasında 4'ü ölümlü, 182'si yaralanmalı olmak üzere 186 trafik kazası meydana geldiği kaydedildi. 9 ay içinde gerçekleşen trafik kazalarında 4 vatandaş hayatını kaybederken 373 kişi yaralandı.

Eskişehir’e Gelen Bakan Yerlikaya: Kabine Döneminde Tonlarca Yasaklı Madde Ele Geçirildi Eskişehir’e Gelen Bakan Yerlikaya: Kabine Döneminde Tonlarca Yasaklı Madde Ele Geçirildi

Trafik kazalarının %67’sinin tek taraflı, %33’ünün ise çift taraflı olduğunu aktaran Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı tek taraflı kazaların büyük kısmının (%65), sürücülerin hızını yol koşullarına uygun şekilde ayarlamamasından kaynaklanan yoldan çıkmalarla sonuçlandığını belirtti. Paylaşılan basın duyurusuna göre çift taraflı kazaların ise %40’ı yandan çarpma, %35’i karşılıklı çarpışma, %20’si ise arkadan çarpma şeklinde gerçekleşti.

Meydana gelen kazalarda emniyet kemeri takan sürücü ve yolcuların, kazalarda ya hiç yaralanmadığı ya da hafif yaralarla kurtulduğu tespit edildi. Bu bulgular doğrultusunda, İl Jandarma Komutanlığı, trafik kurallarına riayet etmenin, seyir halinde cep telefonu kullanmamanın, takip mesafesine dikkat etmenin, emniyet kemeri takmanın ve trafik işaret levhalarına uymanın hayati önem taşıdığını vurguladı.

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı, trafik kazalarını en aza indirmek ve vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla denetimlerini kararlılıkla sürdüreceğinin altını çizdi.