Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, marketlerde rutin olarak yaptığı etiket kontrollerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri hijyenik şartlar, fiyat etiketleri, raf düzeni ve satılan ürünlerin son kullanma tarihi gibi birçok açıdan ürünlerin kontrolünü sağladı.

Eskişehir’de Şoförlere Güvenli Sürüş Eğitimi Eskişehir’de Şoförlere Güvenli Sürüş Eğitimi

Zincir marketlere yönelik gerçekleştirilen denetimler sırasında çok sayıda tarihi geçmiş ürün tespit etti. Süt, tavuk, peynir, yoğurt, yufka, sosis gibi tarihi geçmiş birçok ürüne imha etmek üzere el konuldu.  İş yerlerine halk sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle cezai işlem uyguladı. 

Eskişehir'de Zabıta Ekipleri Zincir Marketleri Denetledi

"Denetimler Devam Edecek"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, gıda güvenliği ve hijyenik koşulların sağlanması için yürüttüğü bu tür denetimlerin devam edeceğini belirterek, “Halk sağlığını korumak ve tüketiciyi bilinçlendirmek amacıyla denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Vatandaşlarımız son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmelidir. Raf ömrü geçen ürünlerle ilgili Alo Zabıta 153 ve Alo Gıda 174 ihbar hatlarına bildirmeniz büyük önem arz etmektedir.  Sağlıklı ve güvenli gıda tüketimi için herkesin dikkatli olması büyük önem taşıyor.” açıklamasında bulundu.