T.C. Eskişehir Valiliği'nin kamuoyuyla paylaştığı verilere göre; İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından 17–24 Mart 2025 tarihleri arasında kent genelinde okul servis araçları ve okul çevresi denetimleri gerçekleştirildi.
Denetimler kapsamında okul servis şoförlerinin belgeleri ve araç güvenlik standartları detaylı biçimde incelenirken, aynı zamanda okul yakınlarındaki kamuya açık alanlarda da geniş kapsamlı kontroller sağlandı.
87 Servis Aracı Denetlendi, 2 Kusurlu Tespit Edildi
Gerçekleştirilen uygulamalarda toplam 87 okul servis aracı ile şoförü denetlendi. Araçların teknik yeterlilikleri, belgeleri, şoförlerin çalışma izinleri ve gerekli güvenlik önlemleri gözden geçirildi.
Bu kontroller sonucunda 2 servis aracı ve şoförü kusurlu bulundu. Kusurların içeriğiyle ilgili detay verilmezken, eksikliklerin giderilmesi yönünde gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.
Okul Çevrelerinde 241 Noktada Denetim
Denetimlerin bir diğer ayağını okul çevreleri oluşturdu. Özellikle öğrencilerin okul giriş-çıkış saatlerinde zaman geçirdiği alanlara yönelik yapılan kontrollerde toplam 241 noktada inceleme yapıldı:
47 kahvehane,
75 market/tekel bayii,
7 oyun salonu,
112 park ve bahçe denetime tabi tutuldu.
338 Şahıs Hakkında Sorgulama Yapıldı
Okul çevrelerinde yapılan uygulamalarda toplam 338 şahıs sorgulandı. Sorgulamalarda, aranan şahıslara yönelik kimlik kontrolü ve GBT (Genel Bilgi Tarama) işlemleri yapıldı.
Valilikten Açıklama: Denetimler Devam Edecek
Okul çevrelerine ve öğrenci servislerine denetiminin devam edeceğini duyurdu.