İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzenlenen “Gürz-8” operasyonlarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, 36 Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik gerçekleştirilen bu geniş çaplı operasyonlarda toplamda 222 şüpheli yakalandı.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonların, Adana’dan Yalova’ya kadar 36 ilde yapıldığını belirtti. Operasyonlarda, şüphelilerin silahlı terör örgütüne üye olarak örgütün kırsal kadrolarına katılma planları, sosyal medya üzerinden terör propagandası yapma ve terörizme finansman sağlama gibi faaliyetlerde bulundukları tespit edildi.

Eskişehir’e Zirai Don Uyarısı Eskişehir’e Zirai Don Uyarısı

Operasyonlar sırasında, ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, çok miktarda döviz ve Türk lirası ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca, bazı şüphelilerin terör örgütü adına işbirlikçilik ve kurye faaliyetlerinde bulundukları, Avrupa yapılanması ile bağlantılı oldukları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.

Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayarak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu operasyonlar, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığını ve güvenlik güçlerinin etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.