Eskişehir’de gerçekleşen Proje, öğrencilerin hava araçlarının çalışma prensipleri, tasarım süreçleri ve mühendislik ilkeleri hakkında bilgi edinmelerini amaçlıyor.

TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı ile desteklenen  projenin açılış toplantısı,  Eskişehir Öğretmenevi Mavi Salon'da saat  gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, proje ekibi tanıtım videosu ile katılımcılara bilgilendirme yaptı. Toplantıda Uzm. Öğretmen Proje Yürütücüsü Dr. Davut Atış, Dr. Fatma Avcı ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kemal Karakuş konuşmalarını gerçekleştirdi.

Projenin Amacı ve Önemi

Dr. Fatma Avcı, projenin öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmayı, yenilikçiliklerini geliştirmeyi ve geleceğin mühendisleri olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedeflediğini vurguladı. "Hava aracı teknolojileri günümüz dünyasında hızla gelişen bir alan. Bu proje sayesinde öğrenciler, hava araçlarının çalışma mekanizmalarını öğrenme fırsatı bulacaklar. Amaç, onları bilgiyle donatmanın ötesinde, problem çözme becerileri geliştirmek ve hayal güçlerini serbest bırakmaktır," dedi.

Proje İsmine Dikkat Çekildi

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kemal Karakuş ise proje isminin önemine değinerek, "Projenin ismi 'Genç Zihinler Kanatlanıyor', bu heyecan verici isim çocukların ilgisini çekecek. 21'inci yüzyıl becerileri olarak tanımlanan analitik düşünme ve yenilikçilik gibi yeteneklerin kazanılması adına çok kıymetli," özellikle tanımlanan analitik düşünme, yenilikçilik, çözüm üretme ve problem çözme gibi becerilerin kazanılmasının en önemli TÜBİTAK projelerinin başında da TÜBİTAK 4004'ün geldiğini düşünüyorum. Hem yazma sürecinde hem de kabul edilme sürecinde birçok zorluk yaşandığı 4004 projesi, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda çok rağbet gören ve tercih edilen bir proje şeklinde konuştu.

Eskişehir’de Veteriner Ve Hayvan Hastanelerine Denetim Eskişehir’de Veteriner Ve Hayvan Hastanelerine Denetim

Toplantıya katılan okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler, projenin hayata geçmesinden dolayı büyük heyecan duyduklarını ifade etti.