Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'ye ESVAK'tan Ziyaret Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'ye ESVAK'tan Ziyaret

Bu durumun medyada yer almasının ardından Odunpazarı Belediyesi ve diğer yetkililer harekete geçti. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, Nurettin Toprak'ın kızını sırtında merdivenlerden taşıma zorunluluğu sona erdirildi. Dik metal merdivenler sökülüp yerine standartlara uygun betonarme merdivenler yapıldı. Evlerinin giriş yolları ve merdivenler değiştirilerek andazit kaplama yapıldı. Ayrıca, bahçedeki atıl alan yeni bir mutfak ve oda olarak düzenlendi. İnşaat halindeki odalardan biri ise banyo ve tuvalet olarak kullanıma açıldı.

73 yaşındaki Nurettin Toprak, yaşadıkları zorlukları şu sözlerle anlattı: "Birkaç kez merdivenden düştüm, şu anda bacaklarımda yaralar var. Eşim beyin kanseriyle mücadele ediyor, çocuğumuzun da kafası 2 kez kırıldı. Odunpazarı Belediyesi'nin ve Başkan Kazım Kurt'un desteğiyle hayatımızın ne kadar değiştiğini gördük. Artık kızımızı rahatça indirebiliyoruz. Kazım Bey, fakir fukarayı anlayan bir insan. Allah ondan razı olsun."

Nurettin Toprak, yapılanların kendileri için büyük bir rahatlama olduğunu belirtirken, devletten hiçbir zaman yardım istemediklerini, ancak bu desteklerin hayatlarını kolaylaştırdığını vurguladı.