Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğiyle, sanayide nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik Mekatronik Eğitimi için kayıtlar başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ve ücretsiz sunulan bu eğitim, 16 Ekim 2024'e kadar başvuru kabul edecek.

Gençlere yönelik düzenlenen Mekatronik Eğitimi toplam 20 gün sürecek. Programda katılımcılara 120 saat boyunca hem temel hem de mesleki beceriler kazandırılması hedefleniyor. Eğitimin sonunda başarılı olan katılımcılar, FESTO TR onaylı sertifika alacak ve istihdam edilme şansı bulacak.

Genç İstihdamına Katkı Sağlıyor

BEBKA Genel Sekreteri Sabri Bayram, programın genç istihdamına büyük katkı sağladığını belirtti. Sabri Bayram, "BEBKA olarak, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman açığını kapatmak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz eğitim ve programlarla Eskişehir’de 644 olmak üzere toplamda bin 9 gencin istihdam edilmesine katkı sağladık. ESO iş birliği ile düzenlenecek olan Mekatronik Uzmanlık Programı kapsamında, 20 katılımcımız temel ve mesleki beceriler kazanarak istihdam edilme fırsatı bulacak ve hayatlarında yeni bir sayfa açacak. Ücretsiz olarak sunulan bu eğitim programı 20 gün sürecek ve toplamda 120 saatlik bir eğitim verilecek. Başvurular için son tarih ise 16 Ekim 2024" dedi.

ESO Başkanı Kesikbaş’tan Açıklama

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, nitelikli eleman eksikliğinin Eskişehir sanayisinin en önemli sorunlarından biri olduğunu vurguladı. "Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi, kısa adıyla ESO-Akademi Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman sıkıntısını çözmek için hizmet vermeye devam ediyor. Amacımız Eskişehir sanayisinin talep ettiği niteliklerde ve kalifiyede insan kaynağını yetiştirmek ve endüstriye kazandırmak. Bunun için ciddi bir yatırım gerçekleştirdik. İşsiz gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla mesleki eğitimlere derhal başladık. Hedefimiz kademeli olarak yıllık en az 2 bin kişiyi eğitmek. Genç istihdamına çok önem veriyoruz ve bu alanda BEBKA ile ortak çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Eskişehir Dikkat! Yağış Geliyor Eskişehir Dikkat! Yağış Geliyor

2024-2025 yılları teması olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen "Kadın İstihdamı/Kadın Girişimciliği" konusuna da değinen Bayram, "Bölgedeki genç istihdamını artırmaya yönelik eğitim programlarımızı sürdürüyoruz. BEBKA olarak, 2022-2023 yıllarında Kalkınma Ajansları teması olan 'Genç İstihdamı' kapsamında çeşitli eğitim programları gerçekleştirdik. 2024 yılında da bu eğitimlere devam edeceğiz. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2024-2025 yılları teması olarak belirlediği Kadın İstihdamı/Kadın Girişimciliği alanında da sanayi ve diğer sektörlerde ihtiyaç duyulan niteliklere göre eğitim ve istihdam programları düzenleyerek katkı sağlıyoruz. BEBKA olarak ticaret ve sanayi odaları, mesleki eğitim merkezleri, organize sanayi bölgeleri gibi kurumlar ve buradaki firma temsilcileriyle iş gücü ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla çalışmalar yürüttük. Bu kuruluşlarla yapılan görüşmeler neticesinde ihtiyaçlara uygun beceri kazandırma ve mesleki eğitim programları tasarlayıp uygulamaya koyduk. Yoğun ilgi nedeniyle ikinci defa açılan Mekatronik Uzmanlık Programı ile bölgeye nitelikli iş gücü kazandırırken, gençler ve kadınlar için istihdam imkanları oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Eğitime katılmak isteyenler, 16 Ekim 2024’e kadar başvurularını gerçekleştirebilir.