Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademisyenlerinden Büyük Başarı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademisyenlerinden Büyük Başarı

Defne Ferah Özen, doğum sonrasında karın şişliği, beslenme sorunları ve safralı kusma gibi belirtilerle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yönlendirildi. Yenidoğan yoğun bakımında tedavi altına alınan ve yapılan tetkikler sonucunda Midgut volvulus teşhisi konulan Defne, acil cerrahi müdahale gerektiren bir durumla karşı karşıya kalmıştı.

Doç. Dr. Surhan Arda tarafından gerçekleştirilen ameliyat sırasında, bağırsağın büyük bir kısmının dolaşımını yitirdiği ve tedavi sürecinin uzun olabileceği belirtilmişti. Defne, doğumundan hemen sonra ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'nda ameliyat edildi ve sonrasında birkaç kez daha cerrahi müdahale geçirdi. Uzun bir süre hastanede kalan Defne'nin tedavi sürecinde bağırsak uzatma operasyonları da yapıldı.

Defne'nin annesi Hatice Özen, süreci "çok zor" olarak tanımlarken, doktorlar ve hemşirelerin Defne'ye büyük bir özveriyle yaklaştığını ve ailenin bu süreçte çok destek gördüğünü ifade etti. Defne'nin sağlık durumu şu anda iyi olup, tedavi süreci başarıyla tamamlanmış durumda.