Eskişehir’de Dijital Müzeye Sanatseverlerden Yoğun İlgi Eskişehir’de Dijital Müzeye Sanatseverlerden Yoğun İlgi

Zabıta ekipleri ruhsatsız olduğunu tespit ettiği, Huzur Mahallesi'ndeki bir lokantayı mühürlerken sözlü saldırıya uğradı. Huzur Mahallesi, Sevinç Sokak'taki lokantanın yabancı uyruklu  bir kişi tarafından işletildiği aktarıldı. ekipler yaptıkları kontroller sırasında işletmenin ruhsatsız olduğu tespit ederek işlem yaptılar. Lokantayı mühürleyen zabıta ekipleri, görev sırasında hakarete uğradı. Polis ekiplerinin de olaya dahil olmasıyla birlikte iş yeri kapatıldı. 


Olayın ardından belediye hizmet binasının yanında park halinde bulunan birçok araca kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi.birçok aracın lastiğinin kesildiği fark eden görevliler durumu polise bildirdi. Olay yeri incelemesini aktardığı sonuca göre 6 zabıta hizmet aracının 9 tekerin gece saatlerinde kesildiği anlaşıldı. İncelenen güvenlik kameraları sonucu arama başlatıldı. 


Odunpazarı Belediyesi yetkilileri yaşanan bu olmsuz olay sonrası “Bu tür saldırılar, kamu hizmetlerinin yürütülmesini engellemek ve toplumu huzursuz etmek amacı taşıyor. Olayın takipçisi olacağız ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için gerekli tüm adımları atacağız. Zabıta araçlarımızın işlevselliğini sürdürebilmesi ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için güvenlik önlemlerimizi artıracağız. Kamuoyunu bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.