Eskişehir'de Hobi Bahçelerinin Yıkımı Başladı Eskişehir'de Hobi Bahçelerinin Yıkımı Başladı

Eskişehir’de Pazarda biber ve domatesin kilogramı 15 ile 30 lira arasında değişirken, çiftçiler ürünlerini tarlada 3 liraya dahi satamadıklarını belirtti. Bu durum, birçok üreticinin ürünlerini hasat etmeden tarlasını sürmesine yol açtı.

Eskişehir Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Başkanı Süleyman Buluşan, bu yıl yaşanan üretim fazlasının ciddi sorunlar doğurduğunu vurgulayarak şunları söyledi:  “Bu sene farklı bir yıl oldu. Üretimde çok büyük bir ekim fazlalığımız var. Her zaman söylediğimiz bir şey var; o da planlı ekim, planlı pazardır. Ürettiğimiz ürünü satamama gibi bir lüksümüz olduğunda, üretici çok zor durumda kalıyor. Vatandaşın yediği fiyatla bizim sattığımız fiyat arasında bir uçurum var. Pazarda 20 ila 30 lira olan biber veya 10 ila 15 lira olan domates, tarlada 3 liraya alıcı bulamadı"dedi.


Tarlasındaki biberi hasat etmeden traktörle süren çiftçilerden biri olan Faruk Doğruparmak da plansız üretimin yarattığı sıkıntılardan bahsederek, “Düzenli bir ekim olması lazım ki bizler ne yaptığımızı, ne ekeceğimizi bilelim” diye konuştu.