Eskişehir'de geçtiğimiz günlerde, sulama kanalına düşen yabancı uyruklu küçük çocuğu kurtarmaya çalışırken akıntıya kapılan İrfan Bağrıaçık'ın cansız bedeni bulunmuştu.

Bağrıaçık'ın ailesi yaşadıkları bu kayıp sonucu, olayın gerçekleştiği sulama kanalında eylem yaparak kanalın kapatılmasını talep etti.

Yeşiltepe Mahallesi, Kanallı Sokak'ta yaşanan acı olayın ardından İrfan Bağrıaçık'ın ailesi ve yakınları olay yerinde bir araya gelerek seslerini duyurdular.

Su Kanalı Eylemi

Sevenlerinin Bağrıaçık'ı üzüntüyle toprağa vermesinin ardından, ailesinin gerçekleştirdiği eylemde "Kanal kapatılsın, ölenler son bulsun" sloganıyla kanalın kapanmasını talep ettiler.

Kurtardığı ilk çocuk değildi,

İrfan Bağrıaçık'ın eşi Sema İplikçi yaptığı açıklamada; "Malesef 4’üncü kurtardığı çocukta can verdi. Her zaman İrfan Bağrıaçık gibi kahraman yok. Eşim dinlenmek için evde oturuyordu, çocuğun düştüğünü görüp canını feda etti. Karadeniz’de yüzen bir adamdı. Kimse bana başın sağolsun diye gelmedi. Çocuklarımı tutamıyorum” ifadelerine yer verdi

Eskişehir’de Tarihi Eser Operasyonu: Roma Dönemine Ait Eserler Ele Geçirildi Eskişehir’de Tarihi Eser Operasyonu: Roma Dönemine Ait Eserler Ele Geçirildi

Defalarca Kanalın kapatılması gerektiğini gerekli mercilere ilettiğini aktaran Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, “Acınız acımızdır. 2013-2014 yılında göreve geldiğimde Enes diye bir çocuğumuzu kaybettim. Ben 2 ton çöpün altından aldım 10 yaşındaki çocuğu. O günden bugüne kadar verdiğim mücadelenin haddi hesabı yok.” dedi ve ekledi: “ Her yıl basın açıklaması yapıyorum. İrfan Başrıaçık’ın olayından önce o sabah basında kanalla ilgili haber çıktı. Yeter, mevcut milletvekilleri ile görüştüm. Onlar borularını döşesin, asfaltını ben attıracağım.”