Eskişehir'de Kadın Üreticiler Mutlu ve Gururlu Eskişehir'de Kadın Üreticiler Mutlu ve Gururlu

Eskişehir'den yola çıkan ESBALDER üyeleri, Bilecik'teki Pelitözü Gölpark'ta gerçekleştirdikleri kamp sırasında 38 saatin sonunda 27 kilogram ağırlığında bir pullu sazan yakalayarak büyük bir başarıya imza attı. Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) üyeleri, yaklaşık 5 günlük bir av deneyiminin ardından bu dev balıkla karşılaştılar.

Gölpark'taki av, sabah saat 04.30 sularında bir balık vuruşu ile başladı. Özcan, balığın karaya çekilmesinin ardından "Balık tam tamına 38'inci saatte vurdu," diyerek o anları anlattı. Sazan balığı 30 yaşında olup, daha önce hiç tutulmamış bir örnek olarak kaydedildi. Bu durum, balığın ağırlığının Türkiye rekoru olabileceği yönündeki beklentileri artırdı.

Eskişehir Olta Balıkçıları Ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (Esbalder) Üyeleri, Yaklaşık 5 Günlük Bir Av Deneyiminin Ardından Bu Dev Balıkla Karşılaştılar

Osman Özcan, “Bizim buradaki amacımız, derneğimizin sportif kolu var. Yakala bırak tarzında, yani yakalayıp geri doğasına gönderiyoruz tuttuğumuz bütün balıkları. Balığı, ait olduğu yere geri bıraktık. Gelecek nesillere örnek olabilmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ün de katıldığı balıkla hatıra fotoğrafı çeken dernek üyeleri, bu yılki rekor ağırlığında balık yakaladıkları konusunda umutlu olduklarını belirttiler. Sazan balığı, Almanya'dan gelen ekipman desteğiyle çıkarıldı ve doğasına geri bırakıldı.

Bu başarılı av, Eskişehir’deki balıkçılık camiasında heyecan yaratırken, derneğin doğayı koruma ve gelecek nesillere örnek olma misyonunu da güçlendirdi.